Referenser hjärnträning

KUNDER SÄGER...

Nino - nyfiken på vad träningen kunde ge


”Det är svårt att säga vad som är vad men jag upplever att jag fick effekt av träningen ganska direkt. Det känns t.ex. lättare att hålla många bollar i luften, jag är mindre stressad och har bättre kontroll. Jag har alltid många saker på gång men jag känner mig lugnare och som att det är lättare att sortera."

/Nino Delgado

Egenföretagare, personlig tränare Upper House.

Britta - deltagare i gruppträning för seniorer


"Detta är bland det roligaste jag gjort på flera år! Det är svårt men också härligt att få skratta tillsammans med andra och samtidigt veta att det gör gott för min hjärna. Jag känner mig upplyft efter ett träningspass!"

/Britta

Johanna - tränar 60 min/vecka efter att ha drabbats av stroke


"Hjärnträning är så annorlunda jämfört med all annan rehab-träning som jag har fått göra efter att ha drabbats av stroke. Träningen är lustfylld, variationsrik, och den utmanar mig på så många plan - samtidigt!

Hjärnträning är inte alls fysiskt ansträngande eller muskulärt tungt, metoden bygger tvärtom på enkla rörelser som är enkla att utföra - var för sig.  Men när man sätter ihop två, eller flera, rörelser och dessutom kryddar med kognitiva uppgifter som skall lösas på samma gång, då kan det bli hur svårt som helst!

 

Amelie förmår ständigt utmana och överraska mig. Amelie har en förmåga att hela tiden hitta rätt nivå för mig, och hon skapar en varm stämning som är så oerhört viktig för att du överhuvudtaget ska våga försöka när det blir riktigt svåra övningar!

 

Att träna hjärnan har hjälpt mig mycket! Jag märker ständigt hur olika vardagssysslor blir lättare för mig att utföra, och det betyder så mycket för mig. Att undan för undan få närma mig en känsla av kontroll över mina rörelser igen! 

Jag kan verkligen varmt rekommendera detta!"

/Johanna Persson

Lena - nyfiken på hjärnträning. Valde att träna live online. 


"Jag gillar att prova nya saker och har under en tid varit nyfiken på hur det är att träna hjärnan. Eftersom jag bor en bit ifrån Göteborgsområdet var det smidigast att träna online. Det fungerade faktiskt bättre än jag trodde! Jag placerade telefonen så att Amelie kunde se mig och eftersom hon gjorde detsamma kunde hon visa och instruera de olika övningarna på ett bra sätt. Träningen är både rolig och svår (!) men ändå enkel på ett smart sätt. Ibland kunde jag känna mig lite frustrerad för att jag inte klarade av allt men efterhand förstod jag ju att det var precis det som var meningen.

Efter träningen har jag känt mig lugn, avslappnad och som om jag är mer klar i huvudet. Allmänt välmående liksom!

Jag ser fram emot att köra igång en ny omgång om ett litet tag igen."

/Lena

Anette - Utmattningssymptom/hjärntrötthet efter hjärnskakningar till följd av fall


"När jag började träna hjärnan blev jag tröttare. Det var en del som ”gick tillbaka”. Under en period blev jag snurrigare och fick svårare att fokusera på att läsa böcker men det som framförallt hände var att jag fick en fantastisk sömn. Jag somnar fortfarande varje kväll med glasögonen på och sover mellan 7 och 9 timmar utan att vakna. Helt fantastiskt!

 

Under resans gång har jag blivit gladare och mer positiv. Jag mår allmänt bättre och börjar känna igen mig. Har dock en liten bit kvar. En stor fördel är att jag börjar känna igen symptomen på när jag blir trött. Får ”bomull i hjärnan” men kan vila bort det och sen komma tillbaka.

 

Det som är en positiv förändring är att jag nu är piggare. Jag accepterar mina defekter på ett annat sätt eftersom jag känner att det i vår träning händer positiva saker i hjärnan som gör att det finns hopp om att bli återställd. Det gör att nedstämdheten jag tidigare var i är försvunnen. Jag är gladare och mår allmänt bättre. Det är mer en allmän känsla än att jag konkret kan peka på specifika situationer, händelser och funktioner. Det bara funkar bättre.

 

Jag har också upptäckt att jag kan fånga bollar i kors!"

/Anette

Man, 60 år - tränat hjärnan efter trafikolycka


"Tiden går så fort när jag tränar här. Det är nog för att det är så roligt!"

/Man, 60 år

Anna - hjärntrött och tidigare sjukskriven. Deltagare i gruppträning. 


Nedan är citat hämtade från Annas utförliga återkoppling efter gruppträning riktad till personer med stressrelaterade problem:

 

" Jag har upplevt hjärnträningen väldigt positiv. Jag har inte känt någon press, tvärtom, känt mig peppad att vara med och utmana min hjärna/kropp. Träningen har gjort mig både mer pigg och trött. Jag har vissa dagar känt mig  mer "produktiv" än på länge. …


… Jag har verkligen blivit GLAD av denna träning. Så skönt att få skratta under passen. Träning idag är så mkt pressa gränser, ta i, vara på topp. Men skratta är viktigt för mig! …


… Jag är förvånad att jag faktiskt blivit bättre på saker om man ser till hur kort tid vi gjort varje övning (det kändes som tiden gick fort). …


… Jag rekommenderar absolut andra att testa hjärnträning. Det är kul och man kan vara där man är i sin hjärntrötthet / kapacitet / stress / situation. Det är det bästa. …


… Jag har landat lite nu efter träningen och har fått mer energi. Jag vill ju tro att allt beror på den. Känner mig mer och mer fokuserad för varje vecka som går nu, en vändning på ett sätt för mig. Och jag har mer energi och är gladare. När så mkt känts som "sirap" både i huvud och kropp är det en härlig känsla att börja bli "normal" igen. Jag har märkt att jag orkar fokusera mer på jobbmöten med. Det är lätt att inte orka fokusera när man är hjärntrött men det har blivit bättre det med!

Tack igen för möjligheten att delta på detta!”

/Anna

Victoria - hjärnsvag efter utbrändhet. Deltagare i gruppträning. 


Nedan är citat hämtade från Victorias utförliga återkoppling efter gruppträning riktad till personer med stressrelaterade problem:

 

"Jag rekommenderar alla, och främst de som kommit igenom på andra sidan efter utbrändhet, träning av det här slaget. …


… Jag är övertygad om att denna träning ger bra effekter. För mig en fin kombination av ökad uthållighet i hjärnan och en hjälp till att vara i nuet och därmed bromsa hjulet. …


… Effekterna av träningen kunde jag se tydligast efter ett par gånger, de första gångerna var jag utmattad i form av hjärntrötthet men totalt avslappnad fysiskt. …


… Jag kunde märka att jag var bättre på att jobba med en sak i taget efter träningen.”

/Victoria, hjärnsvag efter utbrändhet