Referenser

 
NÅGRA AV AMELIES KUNDER

Klara - smärta i underben och axel

"Jag vill berätta att HABITUS postural terapi har hjälpt mig mycket!

 

I helgen kunde jag springa 8 km helt utan smärta i mina underben, dessutom snabbare än jag tidigare gjort. Jag är inte längre trycköm över benhinnorna för första gången på många år.

Axelsmärtan som jag hade haft i nästan ett år när vi träffades första gången försvann efter 2 veckor och har inte kommit tillbaka!

Kan lyfta tungt på gymmet igen och kunnat börja med klättring igen efter några års uppehåll!

Känner mig lätt och ledig i kroppen och är väldigt tacksam för din hjälp! Fortsätter träna mina program nästan dagligen, det känns toppen!"


/Klara Lundskog

Andrew - långvariga ryggproblem. Ville undvika operation.

"Jag har alltid varit driven att vara fysiskt aktiv i både mitt arbetsliv som klättrande arborist och på min fritid som bergsklättrare. För ett år sen blev ett långvarigt ryggproblem mer akut och jag var tvungen att sluta klättra och håller mig nu till kontoret. Jag bestämde mig för att göra allt möjligt inom fysisk rehabilitering för att undvika en lösning genom operationsbordet.

Jag var intresserad av en långsiktig strategi som kunde lösa grundproblemet istället för att bara lindra smärtan temporärt.

Amelie hjälpte mig väldigt mycket genom de första jobbiga månaderna när jag knappt kunde röra mig. Jag fick ett strukturerat tränings program för att förbättra min hållning och till slut körde vi ett styrketräningspass (postural träning) varje vecka. Jag har lärt mig väldigt mycket om min kropp och är nu på väg att börja klippklättra igen och siktar på att klättra på jobbet igen i början av nästa år.

Amelie investerade mycket energi i mig (även när jag var jobbig), trodde på mig och gav mig mycket mentalt stöd. Det är lätt att diskutera olika idéer och strategier med henne och hon har bra humor! Jag har börjat tänka på en nytt sätt om hur jag rör mig och är optimistisk till att jag kan hålla min rygg frisk i framtiden genom kontinuerligt arbete. Jag kan varmt rekommendera Amelie till alla."

/Andrew Brasier

Timocin - spänd och ont från skuldra till säte

Timocin har haft mer eller mindre ont i ca 9 år. Han kontaktade HABITUS postural terapi efter rekommendation av en kollega som tidigare varit HABITUS-kund. Vid första besöket förklarade Timocin att han kände sig sned och obalanserad i stora delar av kroppen. Han var stel och anade att kroppen försökte kompensera för dessa obalanser. Han hade sökt hjälp för sin smärta på många olika håll utan att komma tillrätta med problemen.


"Det har hjälpt mig sjukt mycket. Från att ha ont varje dag, så har det gått ner till väldigt lite. Jag ser fortfarande progress och resultat av det så jag är väldigt nöjd."


Titta på videon för att höra hur Timocin beskriver sin upplevelse av HABITUS postural terapi vid inledningen av tredje besöket.

Marco - klättrare med långvariga ryggproblem

"Jag har haft ont i ländryggen sedan jag var 20 (är 38 år gammal snart). Jag har inte gett upp att vara fysiskt aktiv trots smärtan. De senaste åren, har detta dock  inneburit många kurer med smärtstillande varje år och en nästan daglig smärta i ryggen.

Att vara läkare har, tyvärr, inte hjälpt mig att bättre förstå orsaken bakom min smärta eller att kunna få sjukgymnastiken att bli mera effektiv.

Denna metoden hjälpte mig att bli smärtfri där många hjärtliga försök till sjukgymnastik har fallerat.

Från första gången har övningarna lättat på smärtan och inom loppet av några enstaka veckor har jag blivit smärtfri och helt fri från smärtstillande. Och nu ser jag fram emot att se hur långt jag kan pressa kroppen utan att behöva vara rädd.


Tack Amelie!"

/Marco

Niclas - axelproblem och smärta i bröstrygg

"Efter drygt 4 år med axelproblem, smärta i bröstryggen och en känsla av att inte kunna upprätthålla en normal hållning bestämde jag mig för att gå till Amelie Olausson. Amelie hade tidigare hållit i en föreläsning om posturalterapi på mitt jobb och många som besökte henne talade mycket gott om resultaten av deras behandling. Vad jag inte hade förväntat mig var de snabba resultat jag fick av posturalterapin. Efter bara 2 veckor av träning var i stort sett samtliga besvär jag upplevde borta.

Jag upplever Amelie som oerhört professionell och lyhörd och jag kan varmt rekommendera henne om du har besvär som påminner om mina."

/Niclas Åstrand

Emma - omfattande diskbråck med smärta i rygg, säte och ben

"Haft en del besvär med min rygg till och från sedan våren 2019. Kunnat träna utan smärta men fått ont efter några dagar. En dag i höstas så smällde det till i ryggen när jag nös. Fick då ont i ryggen. Dagen efter kom jag knappt upp ur sängen. Smärtan vandrade sedan ner till höger skinka med en strålande smärta ner i benet ända ner till tårna. Hade ont hela dygnet och kunde knappt sitta eller ligga. Det blev bättre vid rörelse.

Efter en vecka påbörjade jag en behandling hos Amelie på HABITUS. Vi gick igenom olika övningar och fick ett program som jag skall göra hemma. Kände inte så mycket skillnad samma dag men dagen efter var smärtan i benet helt borta. Så fantastiskt skönt!

Tränade även dagen efter med dessa övningar och känslan av smärtfri var kvar.

Dag 2 började jag känna av lite smärta i ena skinkan igen och då utförde jag mina övningar. 

Dag 3-5 Har gjort mina övningar och smärtan i benet är borta men kvar i skinkan. 

Dag 6 Lite svårt att göra sittande övningar. Hugger till en del i skinkan idag. Känner av att det hugger till i höger skinka, särskilt när jag byter ställning i sängen eller när jag har suttit en stund och reser mig upp.

Dag 9 Känns mycket bättre igen. Fick nya övningar att göra. Har gjort övningarna varje dag och jag känner knappt av värken mer. Känns så skönt att inte ha ont.

Så fort jag inte gör mina övningar känner jag att värken kommer tillbaka.

Blir bättre och bättre för varje vecka! Kan börja träna igen. Har glesat ut med mina övningar men när jag känner av lite värk så gör jag mina övningar och då blir det bra igen.

Är så tacksam över att det blev bra!"

Gunnar - ryggbesvär

"Otroligt imponerad av den hjälp jag har fått av Amelie, hon har hittat lösningar och övningar för mig som verkligen gör skillnad. Har under de senaste 10 åren, från och till haft problem med ryggen på grund av mitt stillasittande kontorsarbete. Lösningen har varit 3-4 behandlingar/år hos kiropraktor som gjort underverk men aldrig löst själva grundproblemet. Numera kör jag mitt träningsprogram 2-3 gånger i veckan och har inte haft några känningar i ryggen på 1,5 år.

Verkligen nöjd kund som kan rekommendera HABITUS Postural Terapi och Amelie som terapeut!"

/Gunnar Hegge

Emma - ryggproblem i drygt 2 år

"Jag fick tips att gå till Amelie via en kollega. Då hade jag haft ryggproblem i drygt 2 år, och provat flera sjukgymnaster samt röntgat ryggen utan större resultat. Hade ont både på jobbet och smärtan hindrade mig att träna.
Redan vid första besöket så fick jag göra övningar. Det visade sig att de små ärr som jag har på magen efter en operation var inblandade i min ryggproblematik. Amelie visade hur jag skulle behandla dessa och därefter aktivera muskler som varit ”avstängda". Och det var något helt annat. Efter det jobbade jag på med övningar för att förbättra funktionen kring bäckenet och hela kroppen. Jag är så glad o tacksam över den hjälpen, att få vara smärtfri, kunna träna ordentligt och obehindrat vilket är det jag strävat efter. Är en väldig lättnad och glädje!
Kan varmt rekommendera att besöka Amelie."

/Emma

Niklas - värk i axel

"Under en längre tid har jag känt att min axel inte är helt fungerande då jag upplevt en ”trötthetskänsla” i axeln och ibland även smärta. Jag fick en rekommendation att besöka HABITUS, då de gör underverk med kroppen. Efter några besök hos HABITUS har jag tillsammans med Amelie lärt mig vad postural terapi är och hur jag kan använda detta för att förbättra min vardag. Efter några månader är min axel vad den en gång var. Som bonus har jag även fått en bättre hållning totalt sett.”

/Niklas

Eva-Lotta - värk i axel, arm, knä och fötter

Blivit av med värken och på köpet blivit mycket rörligare!

 

Jag kan verkligen rekommendera HABITUS postural terapi och Amelie Olausson.

Jag fick problem med värk i axel och arm i augusti 2017. Jag sökte vård hos företagshälsovården och blev hjälpligt något bättre av besök hos olika sjukgymnaster. Jag fick inga riktigt svar på frågan varför denna värk drabbat mig. Jag fick heller inga råd kring vad jag kunde göra för att denna värk inte skulle upprepas.  Jag kämpade på med tämligen verkningslösa övningar för att försöka bli av med min värk under hösten.

Efter jul fick jag nys om Postural Terapi efter en föreläsning som Amelie gav på vårt jobb. Jag kände direkt att detta måste jag testa. Jag lockades av att man tittade på kroppen ur ett helhetsperspektiv för att komma tillrätta med ett specifikt problem.

Redan efter endast ett besök hos Amelie kändes positiv effekt på min onda axel och arm. Jag insåg också att jag under årens gång blivit ordentligt stel och allmänt orörlig och sned i min kroppshållning.

Nu efter ett halvår hos Amelie med kombinerad träning och punktmassage är jag snart smärtfri och framför allt mycket rörligare. På köpet har jag blivit av med ett värkande knä och fötter när Amelie sakta men säkert får styr på min sneda kroppshållning.

Jag är dig evigt tacksam, Amelie.


/Eva-Lotta Westberg

Marie - ville få bättre hållning, balans och helhetsfunktion

"Posturalterapin gör att jag känner mig rörligare, har bättre balans och känner mig starkare. Aktiviteter som tidigare gjorde mig trött eller gav mig värk, såsom målningsarbete, går nu betydligt lättare.”


/Marie BT

Jessica - ryggsmärtor

Denna kund kom till mig med svåra besvär i ryggen för ca 2 år sedan. Hon har ett fysiskt krävande jobb som förutsätter att hon underhåller sin kropp, är rörlig och väl fungerande.

Vid första besöket förklarade hon att vardagliga saker som att ta på sig strumpor, plocka upp något från golvet, leka med barnen eller springa gav betydande smärta och ofta ryggskott. Fritidsintressen som att åka snowboard, löpträna och cykla mountainbike gick nästan inte att göra och hon kände också att jobbet var slitsamt för kroppen. För en fd elitidrottare (och världsmästare i innebandy!), som är van att vara mycket aktiv, var det självklart frustrerande att inte kunna leva som hon ville. Hon berättade också att hon drömde om att kunna cykla och tävla i mountainbike. Som kroppen kändes just då var det dock inte ens aktuellt att försöka.

Några veckor senare var ryggen så pass mycket bättre att hon faktiskt kunde tillbringa lite tid på cykeln utan att behöva ”lida” för det alltför mycket. Sakta men säkert har ryggen känts bättre och bättre. Numera är hon en av åkarna i Team Sportspec och tävlar i mountainbike med och mot de bästa i Sverige!

När man står vid sidan är det lätt att imponeras av hennes framfart, målinriktning och mod. Jag är självklart glad att hon numera kan leka med barnen, springa, åka snowboard och cykla med full fart i berg och skog... även om jag skulle rekommendera henne att ta det lite lugnare!

"Det här gör verkligen skillnad för min kropp!

 

Övningarna hjälper mig att hålla mig smärtfri och jag vet att jag kan höra av mig till Amelie om jag har frågor eller behöver stöttning.

Det bästa är att jag nu själv kan hantera mina ryggproblem genom förhållandevis enkla övningar som inte kräver en massa redskap eller utrustning.


Tack för hjälpen!

/Jessica"


Stina - långvariga smärtor i höft och axel

Jag vill berätta hur postural terapi hos HABITUS har förändrat mitt liv.


Jag lever ett aktivt liv med träning och friluftsliv. För sex år sedan började jag få ont i höften efter träning. Jag fortsatte träna trots smärtan och hoppades att det skulle gå över… men den ville inte ge med sig. Jag träffade naprapat, läkare, ett par olika fysioterapeuter samt fick höften röntgad men ingen hittade någon logisk förklaring till varför jag hade så ont. Efter två år med höftsmärta började jag få ont i axeln på samma sida som höften. Skillnaden var att axelsmärtan var mycket värre än smärtan i höften. Axeln diagnostiserades ganska snabbt som impingement och efter otaliga träningsprogram och kortisoninjektioner utan effekt så opererades axeln ett år senare.

Efter denna operation försvann en del av smärtan. Men smärtan som jag uppfattade som nervsmärta som strålade ut i armen fanns kvar! Bedömning gjordes då av ortoped att smärtan kunde komma från nacken och jag skickades på MR. Det visade sig att jag hade två diskbråck i nacken och jag fick nya mediciner. Men det enda som gav någon smärtlindring var akupunktur. Då jag haft ont så länge gjordes bedömningen att jag det inte skulle gå över av sig själv och det blev även operation av nacken.

När jag efter nackoperationen fortfarande hade ont på samma sätt började jag på allvar tvivla på min egen upplevelse: kanske smärtan bara fanns i mitt huvud? Rädslan för att inte bli trodd fanns också där – även om jag inte behövt uppleva det. Jag fick fortsätta stångas med knöliga ortopeder som bara skickade mig mellan sig. Ingen ville se helheten, och när jag även försökte påtala den långvariga höftsmärtan så var det ingen som ville lyssna.

Av en vän som förstod hur jag led av att inte kunna träna och vara så aktiv som jag ville och av att ständigt ha ont blev jag tipsad om postural terapi.

Efter mitt första besök kände jag bara ÄNTLIGEN! Äntligen var det någon som såg på HELA mig. Funktionsanalysen visade tydligt att det fanns en stor skillnad mellan vänster och höger kroppshalva. Höger sida var inte alls som den borde och det var också där all smärta fanns. Det var en stor lättnad att få problemen bekräftade men också frustration att ingen i sjukvården tidigare kunnat förstå det här – postural terapi borde vara förstahandsvalet!

Jag har tränat postural terapi i 1 ½ år och har gjort stora framsteg både i funktion och minskad smärta. Det har absolut inte varit en spikrak väg framåt. Snarare har det ofta varit ett steg fram och två steg bak. Jag har varit nära att ge upp flera gånger och tänkt att jag istället kanske måste lära mig att acceptera smärtan… Men jag har haft det bästa tänkbara stödet från Amelie, min posturaltränare, som alltid har funnits där med förståelse och peppande ord. Jag har också hela tiden trott på vad jag gör och varit övertygad om att postural terapi är den enda vägen till smärtfrihet för mig.

Nu efteråt kan jag bara konstatera att det med stor sannolikhet är höften och foten som var boven till all min smärtproblematik. Jag vågar t om säga att jag tror att jag kunnat slippa båda operationerna om jag börjat med postural terapi när höftproblemen uppstod.

Ni som haft smärta länge vet vad det gör med kroppen och hur det påverkar hela vardagen. Jag säger bara – tveka inte! Våga testa HABITUS och postural terapi! Många får resultat snabbt men så har det inte varit för mig – så ge inte upp, kroppen är komplex och en del behöver mer tid helt enkelt. Nu har jag en nästintill smärtfri vardag och jag är sedan några månader tillbaka i ”vanlig” träning igen och kan sakta men säkert göra allt mer utan smärta. Bara känslan att vakna på morgonen och veta att ikväll ska jag träna på Friskis – det är lycka det! Jag är inte helt framme vid målet ännu och postural terapi är fortfarande en stor del av min vardag – både morgon och kväll. Men envisheten ska segra – jag SKA kunna ha en välfungerade och smärtfri kropp resten av livet!


/Stina Ivarsson, arbetsterapeut.


Sandra - ryggont, stel rumpa och hälproblem

"Jag tycker att jag är stark och känner min kropp rätt bra. Springer och tränar lite blandat och njuter av det. Det senaste året har jag noterat en del skavanker i kroppen... Ryggont, stel rumpa och hälproblem, va fasen, jag har ju inte ens fyllt 40!!😬👵🏻

MEN så går jag ett par, tre gånger till Amelie Olausson som är postural terapeut, en av ett fåtal i Sverige, och helt plötsligt öppnar sig en helt ny värld!!! Jag har hittat muskler som jag inte ens visste att jag hade, min hållning har blivit bättre, ryggontet så gott som borta!! Det är rena trolleriet💫 Ta hjälp av Amelie om du har problem i kroppen, hon är grym och det är en metod som verkligen fungerar!!"

/Sandra Cronehag


(Texten är ett Facebook-inlägg hämtat från Sandras flöde)

Ulrika - spänningar och smärta från midjan och ned

"Jag är så tacksam att jag hittade Amelie då jag sökt och provat det mesta genom åren för att hitta något som kan lätta på spänningarna jag haft från midjan och ned till tårna och som resulterat i bla hugg i höften, kramp i fötterna till och från under väldigt många år.


Redan vid första avslappningsövningen som jag fick med mig hem tillsammans med ett träningsprogram var jag såld. Det var postural träning jag hade letat efter halva mitt liv. Kroppen är mycket mer avslappnad, muskler har aktiverats som jag inte visste att jag hade.


Amelie är väldigt duktig och kunnig på det hon gör och i och med att jag är överrörlig behöver hon justera övningarna så det passar just min kropp vilket jag tycker visar hennes breda kunskap!"

/Ulrika

Carina - ont i rygg, säte, ben, axlar m.m.

TACK!

Efter att ha testat, zoonterapi, kiropraktor, naprapat, osteopatbehandlingar, simning, träning på egen hand, vattengympa, vanlig massage, ja det mesta faktiskt. Så tjatade min dotter på mig att testa postural terapi. Nej det orkar jag inte, träna varje dag, det blir för jobbigt. -Men du kan väl testa, bara gå dit och lyssna först. Och så fick det bli. Jag hade ju faktiskt sett hur bra hon blivit.

Från att knappt kunnat promenera är hon nu ute o springer till och med. Och nu är jag fast. Inga dyra gymkort behövs, en träningsmatta och en kudde är allt man behöver, sedan kan man köra framför teven hemma eller precis vart som helst.


Det enda jag ångrar är att jag inte gick till Amelie tidigare. Från att varit sned lite överallt och knappt kunde stå rakt upp utan att tappa balansen har jag nu blivit såååå himla bra. Min hållning har förbättrats drastiskt och nu kan jag både spela golf, leka i sandlådan och till och med åka skidor utan att få ont i ben och rygg. Magiskt, jag blir så glad hela tiden när jag känner hur bra det blivit. Hårt arbete, men det är det värt -Alla dagar i veckan.


För dej som har problem är detta räddningen -jag lovar. Unna dej själv och din kropp att må bra. Den tid du lägger ner får du tillbaks tusenfalt. Inte bara du blir gladare, även din omgivning kommer ha mer glädje av dej när du slipper värken och orkar vara mer aktiv. Hur farligt kan det vara att testa, när man känner att livet blir enklare är det värt det. Nu vill min kropp ha sin dagliga dos av rörelser, känns inte längre som något tvång. Och med tiden blir det enklare och passen går fortare med.

 

Lycka till!

Carina Westin

Marcus - ryggsmärtor i många år

Jag har alltid varit fysiskt aktiv och gillat att träna. Första gången jag blev ”sjukskriven” pga ryggen var när jag gjorde lumpen. Långa marscher med tung packning ledde till smärta i ländryggen.


Som 29-åring började jag jobba som brandman och ambulanssjukvårdare. Arbetet innebar många tunga och svåra lyft. Till och från fick jag smärta i ryggen och ”svanken försvann”.  Efter ett år fick jag första ryggskottet och under följande 13 år som brandman tog jag hjälp av massörer, kiropraktorer, naprapater, osteopater, homeopater och kinesiologer. Trots det tilltog besvären och det krävdes allt mindre för att ryggen skulle ”slås ut”.  MR-kameran visade viss utbuktning på en disk och under ett år tränade jag intensivt med hjälp av sjukgymnast, men utan resultat. Kirurgen erbjöd mig diskprotes men jag tackade nej.


Efter att ha ätit smärtstillande dagligen i över ett år bytte jag arbetsuppgifter och övergick till kontorsarbete. Tabletterna kunde bytas ut mot spikmatta men jag var fysiskt begränsad och kunde fortfarande inte springa eller bära ryggsäck.

Trots daglig bålstabilitetsträning och undvikande av allt som kunde utmana ryggen var det något grundläggande jag missat i alla mina ansträngningar.


Jag blev tipsad om att kontakta Amelie på HABITUS. Hon gjorde en analys och beskrev hur hon tänkte att man genom Posturalterapi kunde hjälpa kroppen att använda rätt muskler och genom det bli av med problemen. Logiskt och relativt enkelt. Målet var att kroppen skulle kunna fungera optimalt och att jag förhoppningsvis skulle kunna återuppta löpningen igen.


Inom några veckor träffades vi tre gånger. Varje gång gick vi igenom tänkbara övningar som hon satte ihop till träningsprogram. Tydliga instruktioner gjorde att jag kunde genomföra dem själv hemma. Min hållning är redan bättre och jag känner tydligt hur min kropp stegvis börjar fungera som den alltid borde ha gjort. Jag har sällan besvär av min rygg och om några månader hoppas jag kunna sätta på mig löparskorna igen.


Om du har fysiska besvär eller en önskan om att kunna prestera ännu bättre kan jag bara varmt rekommendera Amelie på HABITUS. Hon är inte bara oerhört kunnig och proffsig utan också effektiv och trevlig. Du har definitivt inget att förlora på att låta henne göra en analys!


/Marcus Örnroth

Brandinspektör och Gruppledare, Räddningstjänsten Storgöteborg

Elin - problem med plantar fasciit

Efter ett drygt halvårs lidande av plantar fasciit som hindrat mig från att gå, springa mm, gick jag till Amelie som mycket pedagogiskt och logiskt instruerade och gav mig ett träningspass med postural träning. Efter tre dagar kände jag en markant förbättring i foten. Två månader senare sprang jag Transalpine, 25 mil och 15000 höjdmeter över alpkedjan på 7 dagar.

Jag fortsätter utveckla/stärka kroppen tillsammans med Amelie som långsiktigt jobbar med att bygga upp min kropp. Strategin är enkel, tydlig, flexibel, lättförståelig och ödmjuk. Jag känner att huvudet och hela kroppen blir gladare och starkare för varje dag :)   


/Elin, 44-årig livsnjutare


(Bilden är tagen när Elin och hennes man går i mål vid Transalpine-Run)

Karin - sjukskriven för axelsmärtor

"Nog kändes det alltid efter förra träffen. Jag arbetar flitigt med övningarna. En del behöver jag nog din hjälp med när jag kommer i morgon. Men jag är helt förundrad över det du gjorde med min vänster arm. Jag ser och känner skillnad i armen. Det jag undrar är om du har möjlighet att korrigera den högra armen också när vi träffas igen?

/ Karin"

Malin - ont i axlar/nacke och höft

"Kan verkligen rekommendera detta! Värken i axlar och nacke är borta, jag kan sova utan att vakna av att jag har ont i kroppen och problemet med ont i höften så fort jag springer eller går är också borta. Grymt tacksam. Tack! /Malin"

Emma - ont i bäcken, säte, skuldror och nacke

Efter två graviditeter med kraftig foglossning kändes min kropp öm och sliten. Trots träning under och efter graviditeterna kändes min kropp i obalans. Jag, som alltid har tränat mycket, hade helt plötsligt ont i bäcken, säte och skuldror. Jag fick ont kring mitt bäcken när jag lekte på golvet med barnen och började känna mig begränsad i mina rörelser. När jag "slutligen" åkte på nackspärr 15 ggr på 1,5 år kände jag att hela kroppen sa ifrån. Jag körde strikt sjukgymnastik (med tips från bäckenspecialist) i 5 månader men upplevde ingen förbättring. Då träffade jag Amelie! Sedan jag var hos henne första gången för snart 2 år sedan har jag inte haft nackspärr en enda gång! Jag har fått hjälp med träning för att kunna få tillbaka balansen i min kropp. Jag kan numera spela fotboll och springa igen, vilket jag nästan hade börjat ge upp hoppet om. Jag får inte ont när jag leker med barnen och känner mig överlag starkare och känner att jag har mer kontroll över min kropp. Det är superbra att kunna göra alla övningarna hemma och vissa t.o.m. på jobbet. Jag ångrar inte en sekund att jag tog steget och började med postural-terapi!!

Robert - smärta i nacke/axlar/skuldra

"Amelie har verkligen hjälpt mig med att få bukt med min hållning. Hade tidigare stora problem med smärta i nacke/axlar/skuldra. Hade tidigare testat det mesta såsom kiropraktik, naprapati och massage men det hjälpte bara för stunden. Nu är jag på god väg att bli smärtfri och dessutom mycket rörligare. Kan verkligen rekommendera detta. Det kommer krävas en del av dig som får behandlingen men det är det alla gånger värt."

Helena - diskbråck och svåra ryggsmärtor

"Mina diskbråck har varit förjäkliga men sen jag började med HABITUS-övningar så har ryggen förbättrats drastiskt. I måndags fick jag nya övningar och jag har kört de nya i tre dagar. Jag tror knappt på det själv men smärtan är HELT borta i ryggen.

Känns så overkligt. Jag har t.o.m. försökt provocera fram smärta för att det är så overkligt, men icke, det gör inte ont! Det är magi, började nästan gråta av glädje. DU som har haft ont länge vet ju känslan... Try it!"

Lovisa - känsla av snedhet och spänd i kroppen

"Posturalträningen funkar jättebra för mig och de dagar jag startar med den märker jag stor skillnad i kroppen”/Lovisa

Zaida - långvarig värk kring skulderblad och nacke

Zaida är 86 år. Hon är ingen "vanlig" kund då hon är min (Amelies) farmor. Zaida är en fantastisk kvinna med positiv inställning till det mesta. Hon har alltid varit noga med att hålla igång kroppen och t.ex. aktiverat sig med dagliga promenader efter sin förmåga. Efter att ha jobbat som sömmerska under hela sitt yrkesverksamma liv har hon "hamnat" i en hållning med krummad bröstrygg, rundade axlar och framskjutet huvud. Denna hållning är tyvärr inte unik för just sömmerskor men leder ofta till smärtproblematik kring övre rygg, nacke och axlar.

P.g.a. avståndet träffas vi inte så ofta men då och då kombinerar vi "farmor-barnbarn-umgänge" med lite postural terapi för att hitta övningar som känns bra och fungerar att göra hemma i lägenheten.

Som ni kan läsa nedan är hon inte smärtfri. Jag vet att hon kämpar på med smärtande fötter/knän och efter några timmars sysslor i t.ex. köket gör ryggen sig påmind. Det intressanta är dock att smärtan kring skuldran, som funnits i ca 25 år, inte längre är densamma. Den konstanta smärtan som hon kämpat med, och sökt hjälp för, under många år (läkarbesök, sjukgymnastik, cortisonsprutor, TENS, smärtstillande tabletter, värmedyna, daglig massage etc) har under senaste året avtagit. Det är ett tydligt bevis på kroppens förmåga att "läka" om den bara får lite avlastning. Med förhållandevis enkla övningar går det att påverka hållning och funktion till det bättre. Små förbättringar kan göra stor skillnad för symptomen. Det är aldrig för sent att påverka kroppen!

"Jag har en arbetsskada i vänster axel. Det började med inflammation, värk och ömhet. Cortisonsprutor hjälpte inte, smärtan blev kronisk.

Den satt i muskler från nacken neråt bröstryggen. Har provat ALLT i 25 år. Till slut smärtkliniken där jag fick tabletter.

Nu har jag träningsmatta i sovrummet där jag gör mina övningar varje morgon efter Amelies instruktion. Efter 8 månader har smärtan i muskeln släppt.

Några timmars hushållsjobb gör dock att jag får andra ryggbesvär. Så jag får kämpa på med övningar.

Tack Amelie."

/Zaida (nov 2018)

Besöksadress: Aminogatan 13, Mölndal

 

www.habituspt.se


info@habituspt.se


www.facebook.com/habitusposturalterapi


Amelie Olausson: 0735-077699

amelie@habituspt.se